Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Harrastuspaikkahankkeen toteutuminen

 

Kenttähanke laitettiin alulle vuonna 2011. WeCAlla oli tällöin käytössään vuokrahalli Noormarkussa ympäri vuoden sekä kesätreenipaikkana Ulasoorin kenttä. Porin kaupungilta kysyttiin mahdollisuutta vuokrata tontti harrastuspaikalle mutta kaupunki ei ollut suostuvainen koska katsoi tonttien olevan liian arvokkaita tähän tarkoitukseen. 

 

Kun toinen koiraseura osti hallin, meni WeCAlta treenipaikka alta. Kesällä 2012 WeCA vuokrasi Yyteristä käyttöönsä ratsastusmaneesin, johon levitettiin keinonurmikin. Ulkotreenit järjestettiin tuolloin Lattomeren kaukalossa. Porin kaupunki tarjosi vuoden 2012 aikana seuralle vuokralle tontteja  Luotsinmäestä ja Paarnoorista mutta ne hylättiin koska tontit eivät vastanneet seuran tarpeita. Isojoenrannalta tarjottiin tonttia, jossa olisi pitänyt rakentaa rakennusvelvoitteen aikana eli 2 vuoden kuluessa. Yhdistys yritti löytää sopivaa tonttia lehti-ilmoitusten avulla mutta sopivaa ei löytynyt. 1.10.2012 seura vuokrasi treenihalliosuuden vanhasta elementtitehtaasta Kyröläistentieltä, jossa siis edelleen olemme vuokralla. 

 

Vuoden 2013 aikana seura jatkoi aktiivista etsintää. Porin kaupungilta ei kuitenkaan löytynyt yhtään sopivaa kenttää tai tonttia, koska vapaa-aikaviraston mukaan WeCAlaiset harrasti pelkkää koirien ulkoilutusta, ei liikuntaa tai urheilua. Koska tontin löytyminen Porista oli niin mahdotonta, WeCA varasi Luvialta erityisalueeksi kaavoitetun tontin, johon olisi ollut mahdollista saada myös leader-tukea. Ylimääräinen yhdistyksen kokous antoi yhdistykselle valtuuden ostaa seuran tarpeisiin sopivan tontin. Tähän päätökseen vaadittiin kokouksen päätös. Rahastointitili avattiin hanketta varten. 

 

Satakunnan Kansassa julkaistiin mielipidekirjoitus 12.11.2013, jossa ihmeteltin kaupungin suhtautumista koiraharrastukseen.  Heti seuraavana päivänä kaupungin kaavoittaja otti yhteyttä silloiseen puheenjohtajaan ja seura alkoi suunnitella kaupungin kanssa tarpeisiin soveltuvaa aluetta Isojoenrannalta. Tarkoitus oli siis saada tontti, jossa ei ole rakennusvelvollisuutta mutta kuitenkin mahdollisuus rakentaa kisamittainen halli. Kaupungin koneiston pyörintä on kuitenkin hidasta, ja vasta joulukuussa 2015 seuran hallitus sai tiedon, että kaavoitus on vihdoin tullut lainvoimaiseksi. 

 

Helmikuussa 2016 seuran uusi puheenjohtaja otti yhteyttä rakennusvirastoon ja ilmoitti, että WeCA on edelleen kiinnostunut vuokraamaan tontin Isojoenrannalta. Puheenjohtaja ja yksi hallituksen jäsen kävivät kertomassa kenttäsuunnitelmista Porin teknisessä palvelukeskuksessa maaliskuun alussa, jonka jälkeen asiat jäivät taas etenemään kaupungin rattaisiin. Tontin vuokrasopimus kirjoitettiin toukokuussa 2016. Kun vuokrasopimus oli kirjoitettu ja lainvoimainen, hallitus valitsi urakkatarjousten pohjalta kentän rakentajaksi Maanrakennus Jouko Kärkkäisen Harjavallasta.  Maisematyölupa-anomus jätettiin toukokuun lopulla ja se tuli voimaan 4.7.2016. 

 

Työt kentällä alkoivat 25.7.2016 ja etenivät huimaa vauhtia. Kenttä ja parkkipaikka olivat kunnossa jo 8 työpäivän jälkeen 3.8.2016. Kenttä aidattiin pikaisesti ja kesäkauden kahden viimeisen viikon treenit päästiin jo järjestämään uudella kentällä. 

 

Monin vuosien toive on nyt toteutunut ja WeCAlla on vihdoin oma, kisamittainen kenttä. :)